Het grootste deel van het jaar, geniet ik als lunch vaak van soep. De belangrijkste reden (naast dat ik het super lekker vind) om te lunchen met soep is, omdat we het simpelweg beter kunnen verteren.
Wanneer we warm eten, hoeft onze spijsvertering minder moeite te doen. Het eten is al warm, dus het verwarmd letterlijk ons spijsverteringskanaal. Hierdoor blijven we beter warm. En warm eten is al wat meer ‘voorverteerd’, waardoor we het makkelijker verteren en opnemen. We kunnen er op die manier sneller energie uit halen. Wanneer je met de seizoenen mee eet, eet je ook meer wat past bij die tijd van het jaar en op die manier ook beter verteerbaar is voor je spijsverteringskanaal.
Ik zal je daarom in mijn praktijk (en dus ook in deze blog) niet adviseren om in de winter, herfst en lente (behalve misschien als het toch al 20 graden of meer is) een salade te eten. Dat betekent niet dat je dan nooit een salade mag eten, ookal heb je daar zin in.. maar kies bewust. Eet er dan bijvoorbeeld verwarmende (kaneel, nootmuskaat, kardemom, etc) kruiden doorheen, die je spijsvertering ondersteunen of neem daarna wat meer rust. Salades zijn nu eenmaal gewoon meer geschikt om te eten in de zomer, wanneer het lekker warm is, zodat ze onze spijsvertering en daarmee ons lichaam afkoelen.
Ik maak zelf graag een soep waar ik in principe de hele week van kan lunchen en idealiter ook een keer van kan avondeten met mijn partner. De hoeveelheden in dit recept zijn dan ook best wat. Wil jij minder soep? Pas dan de hoeveelheden aan naar jouw behoeftes.
In deze blog maak je kennis met hoe een natuurlijke menstruatiecyclus eruit hoort te zien…
In deze blog neem ik je mee in wat homeopathie is, wat het inhoudt en…
In deze blog neem ik je mee in wat natuurgeneeskunde is, wat het inhoudt en…
In deze blog neem ik je mee in de leerstijlen van Kolb. Deze leerstijlen helpen…
In deze blog neem ik je mee in de dramadriehoek. De dramadriehoek helpt je om…
In deze blog leer je hoe je uit conflictsituaties stapt met de winnaarsdriehoek door je…